ПЕРША ЗУСТРІЧ КОНСОРЦІУМУ ПРОЄКТУ AGILE ПРОГРАМИ «ГОРИЗОНТ ЄВРОПА»

18-20 жовтня 2023 р. відбулась перша зустріч консорціуму проекту «AGILE: Підвищена підготовленість та управління HILP-подіями або несподіваними подіями” ((Конкурс: HORIZON-CL3-2022-DRS-01-02, Проєкт №101121356).

В зустрічі прийняв участь заступник директора з наукової роботи, д.т.н. Чемерис О.А. Він представив Інститут, колектив, який приймає участь в проєкті, та задачі Інституту, що має вирішити колектив при виконанні проєкту.

Проєкт стартував  1 жовтня 2023 р.; тривалість проєкту – 48 місяців. В проєкті AGILE планується розробити, створити та застосовувати цілісну методологічну базу та практичні інструменти для розуміння, оцінки, управління та звітування про події з низькою ймовірністю та високим впливом (HILP) з точки зору системного ризику та стійкості. Проект буде інтегрувати широкий спектр відомих та інноваційних методологій у нову методологію мультисекторального стрес-тестування для кращої протидії ризикам та підвищення стійкості. При цьому проєкт спрямовано на покращення: РОЗУМІННЯ (Теорія системи, Горизонтальне мислення, Стратегічне прогнозування, Машинне навчання), ПРОГНОЗУВАННЯ (Побудова сценаріїв та настільні вправи, Багатоступеневий аналіз рішень, Машинне навчання) та УПРАВЛІННЯ (Оцінка стійкості, стратегічний розвиток потенціалу навчання). Ці підходи та послуги будуть розроблені спільно через унікальний міждисциплінарний консорціум дослідницьких організацій, недержавних структур, малих та середніх підприємств, служб надзвичайних ситуацій та місцевих та регіональних органів влади.