17 травня 2023 року відбулася XLI Науково-технічна конференція молодих вчених та спеціалістів Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України

17 травня 2023 року відбулася XLI Науково-технічна конференція молодих вчених та спеціалістів Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України, яка була присвячена Дню науки в Україні. У зв’язку зі ситуацією в країні, конференція була організована у форматі онлайн за допомогою платформи ZOOM. Незважаючи на це, всі учасники мали можливість виступити, а слухачі могли задавати питання не лише поточному доповідачу, але й попереднім, використовуючи вбудований чат.

Участь у конференції взяли науковці та спеціалісти Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України, Інституту електродинаміки НАН України, Інституту відновлюваної енергетики НАН України, Інституту загальної енергетики НАН України, ДУ «Інститут геохімії навколишнього середовища НАН України», Національного авіаційного університету, Державного біотехнологічного університету, Хмельницького національного університету, ДВНЗ «Донецький національний технічний університет», НТУУ «КПІ ім. І. Сікорського», ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ», ПАТ «Центренерго», ТОВ «Управляюча компанія «Вітряні парки України», Лабораторії діагностики трубопроводів «Труболаб».

Багато доповідей викликали настільки плідну наукову дискусію, що було вирішено продовжити їх обговорення на двох наступних науково-практичних конференціях, організатором яких також є Інститут проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України: «Кібербезпека енергетики» (31 травня 2023 р.) та «Резильєнтність систем критичної інфраструктури» (21 червня 2023 р.). Важливо також відзначити, що конференція отримала високі оцінки від учасників та пройшла на високому науковому рівні.