7 Міжнародна конференція IEEE «2020 IEEE ESS»

7 Міжнародна конференція IEEE «2020 IEEE ESS» була присвячена науковим, технічним та економічним проблемам побудови енергетичних інтелектуальних систем – Smart Grid.
Почесні представники професор Юрій Якименко (академік НАН України, перший проректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут») та професор Олександр Кириленко (академік НАН України, директор Інституту електродинаміки), а також Генеральний голова Оргкомітету проф. Сергій Денисюк (Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського») у своїх зверненнях до учасників конференції зазначили:
На початку XXI століття у стратегії розвитку енергетики у світі відбулися значні зміни, що відповідають вимогам сталого розвитку. Енергетичні інтелектуальні системи стали вектором енергетичної політики у багатьох країнах.
Протягом останніх кількох років Smart Grid були головною темою активних досліджень та розробок як на промисловому, так і на академічному рівні. Передбачається, що Smart Grid може стати енергетичною мережею нового покоління для Smart-Cites.
Сьома міжнародна конференція “Розумні енергетичні системи” була присвячена науковим, технічним та економічним проблемам побудови енергоємних систем – Smart Grid. Представлені матеріали конференції глибоко вивчають та вирішують проблеми, пов’язані з переходом від традиційної енергетичної моделі до нової інноваційної моделі, що призведе до значних технологічних, економічних та соціальних змін в енергетичній галузі.
Вдруге МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ З ENERGY SMART SYSTEMS була проведена за підтримки світового лідера наукових досягнень в енергетиці, а саме Інституту інженерів електротехніки та електроніки або IEEE.
На 7-й МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ З ENERGY SMART SYSTEMS було представлено 82 доповіді від спеціалізованих агентств з України, Канади, Чехії, Єгипту, Індії, Йорданії, Латвії, Мексики, Молдови, Норвегії, Польщі, Іспанії, Об’єднаних Арабських Еміратів, Великобританії.
На конференції професор Сергій Саух (Інститут проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є.Пухова) представив доповідь “Моделювання ринкової рівноваги на основі декомпозиції ринкової системи Smart Grid” (http://ess.ieee.org.ua/paper-14/).