Українські учасники проекту IMPRESS-U взяли участь в семінарі з адаптивного відновлення інфраструктури за допомогою стрес-тестування, що відбувся у Варні, Болгарія

12 вересня 2024 року у місті Варна, Болгарія, відбувся семінар під назвою «Узгодження наукових та дослідницьких цілей для проекту NSF: відновлення-резильєнтність під атаками (RRUA)», який ознаменував офіційний старт проекту IMPRESS-U.

Захід об’єднав ключових представників з кількох країн, включаючи Сполучені Штати, Україну, Польщу, Естонію та Литву, зібравши провідних експертів у галузі резильєнтності, критичної інфраструктури та кібербезпеки. Учасники обмінялися думками щодо унікальних викликів у сфері стійкості інфраструктурних систем, що піддаються екстремальним умовам, таким як кібератаки та природні катастрофи.

Українська команда, яку очолював заступник директора з науково-організаційної роботи Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України Володимир Артемчук, представила свій підхід та основні завдання проекту. Володимир Артемчук підкреслив важливість аналізу мінімально життєздатних ланцюгів постачання та інтеграції фреймворку RRUA у кібернетичну та енергетичну інфраструктуру України. Він також відзначив внесок членів команди: Володимира Мохора, Віталія Зубка, Оксани Тонхи та Андрія Пазюка, а також цінну участь аспірантів Анни Бондар і Яни Лукашевич.

Семінар став важливим кроком вперед для проекту IMPRESS-U, забезпечивши єдність української команди та міжнародних партнерів у їхньому баченні підвищення резильєнтності інфраструктури за допомогою передових досліджень та методів стрес-тестування.

Детальніше за посиланням: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7241118901416210432