Засідання Спільного Комітету Україна – ЄС з досліджень та інновацій

18 листопада 2022 року відбулось перше засідання Спільного Комітету Україна – ЄС з досліджень та інновацій. До засідання було долучено Національні контакти пункти з програми досліджень та інновацій Горизонт. Координатор НКП «Безпека суспільств», заступник директора з наукової роботи Олександр Чемерис взяв участь в засіданні. Загальна чисельність учасників засідання – більше 60.

На порядку денному зазначеного засідання обговорювались ключові оновлення реалізації політики України у сферах науки та інновацій, заходи та інструменти Європейського Союзу щодо підтримки України та ефективного використання можливостей співпраці в межах програми з досліджень та інновацій ЄС “Горизонт Європа” та програми з досліджень та навчань Європейського співтовариства з атомної енергії “Євратом”.

Спільний Комітет України та Європейського Союзу з досліджень та інновацій утворено відповідно до Угоди між Україною, з однієї сторони, і Європейським Союзом та Європейським співтовариством з атомної енергії, з іншої сторони, про участь України у Рамковій програмі з досліджень та інновацій “Горизонт Європа” та Програмі з досліджень та навчання Європейського співтовариства з атомної енергії (2021-2025), комплементарній до Рамкової програми з досліджень та інновацій “Горизонт Європа”.