Участь д.т.н. Чемериса О.А. в конференції «Security R&D and Innovation Event 2024: HoloZcan Final Conference & Space4Security 2024»

Заступник директора з наукової роботи, д.т.н. Чемерис О.А. взяв участь в конференції «Security R&D and Innovation Event 2024: HoloZcan Final Conference & Space4Security 2024», яка проходила в м. Брюссель, Бельгія, 11 жовтня 2024 р. В якості Національного контактного пункту за Кластером 3 програми досліджень та інновацій Горизонт Європа, Чемерис О.А. виступив з презентацією діяльності мережі НКП в Україні і, зокрема,  діяльності в напрямках безпеки, стійкості, резильєнтності та кібербезпеки. Також він був запрошений прийняти участь в дискусійній панелі «Outlook remarks from invited stakeholders and industrial experts», де освітив питання роботи з кінцевими споживачами результатів проєктів та проблемами їх залучення до програми Горизонт Європа.

Цей захід надав можливість продемонструвати результати та прогрес деяких високоякісних дослідницьких і інноваційних проєктів у сфері безпеки, які підтримуються програмою Horizon 2020 та її наступником, Horizon Europe. Захід дозволив учасникам подискутувати в інтерактивних панельних сесіях, презентаціях та демонстраціях, де вони колективно обговорили останні дослідницькі результати та інноваційні рішення, спрямовані на підвищення стійкості суспільства і виявлення CBRN (особливо біологічних загроз).

Захід організований Угорським Представництвом у Раді ЄС та проєктом HoloZcan у співпраці з щорічним заходом Space4Security від SFC Nonprofit. Цей захід демонструє переваги міжкластерної та міждисциплінарної співпраці. Учасниками проєктів є CERIS, SRC, CSTAC, ініціатива BRIDGE, а також кластер 2 Twin Transition.

Кошти для участі представника мережі НКП України за кластером 3 надано Міністерством освіти та науки України відповідно договору №НКП/112-2024 від 30.08.2024.