Відбувся міжнародний семінар «Infrastcture, Resilience and Sustainable Energy Workshop (SEnW-2024)»

21–24 травня 2024 року тривала «5th International Conference on Sustainable Futures: Environmental, Technological, Social and Economic Matters» («5-а міжнародна конференція зі сталого майбутнього: екологічні, технологічні, соціальні й економічні питання»), в межах якої відбулися два міжнародних онлайн-семінари, що їх організували науковці Національної академії наук України. Участь у конференції та семінарах узяли дослідники з наукових установ і освітніх закладів України, Німеччини, Китаю, Чехії, Литви, Філіппін та інших країн. Було заслухано понад 170 доповідей. Національну академію наук України на цій конференції представляли науковці Інституту геологічних наук НАН України, Інституту геофізики ім. С.І. Субботіна НАН України, Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона НАН України, Інституту загальної енергетики НАН України, Інституту електродинаміки НАН України, Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України, Державного підприємства «Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки», Центру інформаційно-аналітичного та технічного забезпечення моніторингу об’єктів атомної енергетики НАН України, Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії ім. В.П. Кухаря НАН України, Українського мовно-інформаційного фонду НАН України.

21 травня 2024 року відбувся міжнародний семінар «Infrastructure, Resilience and Sustainable Energy Workshop (SEnW-2024)» («Інфраструктура, резильєнтність і стала енергетика»). Організатором цього заходу став Інститут проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України.

Із вітальним словом до учасників звернувся заступник директора з науково-організаційної роботи Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України доктор технічних наук  Володимир Артемчук, який також модерував семінар. Він зауважив, що Інститут проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України долучений до виконання кількох міжнародних проєктів за тематикою семінару, зокрема “EAGER: IMPRESS-U Adaptive Infrastructure Recovery from Repeated Shocks through Resilience Stress Testing in Ukraine” («Адаптивне відновлення інфраструктури після повторюваних потрясінь через стрес-тестування стійкості в Україні») та “AGILE – AGnostic risk management for high Impact Low probability Events” («Агностичне управління ризиками подій високої впливовості та низької імовірності»). З огляду на це, наступного року семінар доповнять новим науковим напрямом – ризик-менеджментом HILP-подій високої впливовості та низької імовірності.

Загалом на цьогорічному семінарі виголосили 25 доповідей. Традиційно високим було представництво наукових установ Відділення енергетики та енергетичних технологій НАН України. Виступили також науковці з Чехії, Литви й Казахстану.

 

 

Відеозаписи презентацій на семінарі SEnW-2024
Вебсторінка семінару

Детальніше: https://www.nas.gov.ua/UA/Messages/Pages/View.aspx?MessageID=11388