Меморандум про співпрацю ІПМЕ ім. Г.Є. Пухова НАН України та Науково-дослідного центру судової експертизи у сфері інформаційних технологій та інтелектуальної власності Міністерства юстиції України

Заступник директора з наукової роботи відвідав Науково-дослідний центр судової експертизи у сфері інформаційних технологій та інтелектуальної власності Міністерства юстиції України з метою налагодження співпраці щодо досліджень в сфері кіберзахисту об’єктів критичної інфраструктури та спільної участі в програмі Горизонт Європа. В рамках цього візиту було підписано Меморандум про співпрацю, в якому визначено напрямки спільних досліджень, навчальної та організаційної роботи та участі в міжнародних грантових програмах. Від Центру Меморандум підписав директор Центру, д.т.н. Михайло Можаєв.

Метою діяльності Центру є задоволення потреб органів дізнання, досудового слідства, судових органів, інших державних органів та надання державних послуг юридичним та фізичним особам із забезпечення їх незалежною, кваліфікованою і об’єктивною експертизою з питань інтелектуальної власності, орієнтованою на максимальне використання досягнень науки і техніки.

Основними напрямками діяльності Центру є проведення прикладних науково-дослідних робіт у галузі судової експертизи з питань інтелектуальної власності, впровадження їх результатів в експертну, слідчу та судову практику; проведення судових експертиз та експертних досліджень із застосуванням засобів і методів судової експертизи; надання консультацій з питань, вирішення яких потребує спеціальних знань у сфері інтелектуальної власності.