Науковці Інституту прийняли участь у виставці «Енергетика в промисловості 2024»

Співробітники ІПМЕ ім. Г.Є. Пухова НАН України взяли участь у ХХІ Міжнародній спеціалізованій виставці «Енергетика в промисловості 2024», яка проходила з  15  по 17 жовтня 2024  року в Міжнародному виставковому центрі, м.Київ.

В складі представників НАН України на виставці прийняли участь заступник директора з наукової роботи  Олександр Чемерис, завідувачка науково-орган. відділом Тетяна Клименко, молодший науковий співробітник Оксана Цуркан, аспіранти: Артем Тарановський, Дмитро Семенюк та Владислав Ракович.

Особлива подяка Артему Тарановському за активну участь та допомогу в організаційних питаннях!

На виставці представниками ІПМЕ ім. Г.Є. Пухова НАН України були представлені розробки:

  1. ELECTRON: протидія кібератакам та витоку даних в Україні.
  2. Методи та інструменти штучного інтелекту для інтеграції аналітики стійкості та крайових обчислень для енергетичних систем.
  3. Кіберризики та кіберзахищеність топології розподілених інформаційних систем в глобальному кіберпросторі.
  4. Національний Контактний Пункт програми Горизонт Європа.
  5. Термоакустичний течешукач А-10Т3. Кореляцийний течешукач  К-10.5М2.
  6. Апаратно-програмний комплекс для акустичних вимірювань АКУСТИК-1.2.
  7. Комп’ютерна система контролю знань персоналу АЕС з авторською системою створення тестів на основі штучного інтелекту.
  8. Пульт контролювання діяльності об’єкта енергетики
    за технологією доповненої реальності.

29 установ НАН України взяли активну участь у зазначених виставкових заходах, розгорнувши експозиції новітніх науково–технічних розробок згідно з тематикою виставок, та представили 147 своїх розробок.

Виставка має статус найбільшої галузевої події, головного місця зустрічі інженерної та енергетичної еліти і всього професійного співтовариства України та інших країн світу. Щорічно Міжнародний виставковий центр приймає численну професійну аудиторію: керівників енергогенеруючих, електромережних, енергопостачальних компаній, провідних виробників високотехнологічної продукції, вчених, експертів, фахівців підприємств різних галузей промисловості та інфраструктурних об’єктів, фінансистів та інвесторів.

https://www.youtube.com/watch?v=iksbbNY9k5I