DORIC – програма Міноборони США міжнародного співробітництва з питань оперативної стійкості

Співробітники ІПМЕ ім. Г.Є. Пухова НАН України (д.т.н. Чемерис О.А., д.т.н. Саух С.Є., д.т.н. Скарга-Бандурова І.С.) прийняли участь в першому засіданні пілотної програми Міноборони США міжнародного співробітництва з питань оперативної стійкості (DORIC), яка в рамках Офісу міністра оборони підтримує взаємодію з військовими силами країн-партнерів з питань, пов’язаних з обороною, з екологічних та операційних енергетичних питань на підтримку військових операцій.

Цей захід є частиною проекту DORIC з Міністерством цифрової трансформації та Військовим інститутом зв’язку України, присвяченого інтеграції екологічних даних щодо забруднення та фізичного впливу, пов’язаного з військовими діями та технологіями БПЛА та автономним прийняттям рішень у складних середовищах.

Ця зустріч між США та Україною дозволила підняти рівень комунікації та розуміння задач сил безпеки та впровадження нових технологій в збройні сили України, намітити плани з розробки сучасних технологій та методологій.

В роботі засідання також приймали участь фахівці з Інституту електродинаміки та Інституту проблем реєстрації інформації НАН України.